Ретро парад на автомобили и Занаят фест препълниха центъра на Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Едното събитие е традиционно, а другото - с надежда да стане такова

190 ретро автомобила от близкото и далечното минало „дефилираха“ в центъра на Благоевград.

Областният град бе оживен от възхитени зрители, които специално бяха дошли, за да се насладят на различните возила. Големите показваха на децата колите на родителите, бабите и дядовците си.

За 21-ви път ретро парадът се организира в Благоевград, а след това колите заминават за Симитли Банско.

Имаме участници от Македония - 4 автомобила, от Сърбия имаме 13 автомобила, от България. Виждате автомобилите в какво състояние са. Почти всички са дошли на ход, някои от доста далеч. Продължаваме посока Симитли и Банско. Традицията ще я продължим живи и здрави. Благодаря на всички, които успяха да дойдат, заяви за ИНФОМРЕЖА организаторът Андрей Андреев.

Парадът завърши в 11,30 ч. с връчване на купа на собственика на най-добрия автомобил.

От името на Община Благоевград бих искал да благодаря на Автомобилен ретро клуб "Пирин" за организацията на парада. Благодарности и към всички участници, към всички колекционери, към всички представители на бизнеса и хората, които направиха така, че XXI издание на Ретро парада в Благоевград да е по-голямо, по-интересно - с една дума повече. Днес сме се събрали тук, за да покажем, че времето не спира страстта към класиката. Всеки един от изложените автомобили тук е зареден с много история и носи много от стила и елегантността на миналото. Днес, всичко това сливаме и с емоцията от свободата на пътя, каза зам.-кметът Станислав Кимчев.

Голямата награда на Община Благоевград заслужено отиде при Антон Костадинов от Перник за представянето на два уникални мерцедеса.

Слънчевото време привлече жители и гости на Благоевград към занаятчийския фестивал на площад „Македония“, на който всички могат да си купят ръчно изработени бижута, ножове, да създадат съдове от глина.

Събитието е съпътствано от фолклорна програма.

Фестивалът ще продължи до неделяни следобед.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//