144 зрелостници на НПГ - Гоце Делчев, получиха тържествено своите две дипломи

Снимки: НПГ "Д. Талев", Гоце Делчев

Повече от половината от тях са отличници

144 са зрелостниците от НПГ „Д.Талев“, които днес получиха тържествено дипломите си за средно образование и придобита професионална квалификация . Отличниците на випуск 2023 година са 75, като от тях 21 са пълни отличници от целия курс на обучение.

Гости на официалната церемония по дипломирането бяха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, началникът на отдел “Образование, здравеопазване, социални дейности, култура и спорт” Маргарита Енчева и  родителите на завършващите ученици.

Дванадесет ученици, получили първи места в национални и международни състезания и конкурси, получиха плакет, връчен от г-н Москов. Отличени бяха и дванадесетокласниците, недопуснали нито едно отсъствие през годината, както и най-активните в НПГ подкаст.

В тържественото си слово директорът на гимназията Мария Георгиева отправи емоционално послание към завършващите: „ С тези дипломи ще посрещнете бъдещето. Направете го мъдро и смислено продължение на миналото и настоящето. Сигурна съм, че дипломите на НПГ са здрава основа. Погледнете на тях  като начало на бъдеща градация. Випуск 2023 годин на НПГ,  бъдете вдъхновение и успех!“

Емоционален музикален поздрав към зрелостниците направи певицата Ирина Паскалева, която изпя своя наградена песен с пожеланието към завършващите и те да бъдат победители в живота. Развълнувани, горди с постигнатото и лъчезарни, зрелостниците на НПГ запечатаха в снимка емоцията от днешното събитие.

В Неврокопската професионална гимназия дванадесетокласниците се обучаваха в седем професионални и профилиращи паралелки: „Икономическа информатика“, „Оперативно счетоводство“, „Компютърни техника и технологии“ , „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“, „ Промишлена електроника“, профил „ Хуманитарни науки“ и профил „Икономическо развитие“.

Зрелостниците на НПГ продължават към следващия етап на своето обучение, придобили стабилна общообразователна, теоретична и практическа професионална подготовка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK