Освобождението на България събра стотици в центъра на Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

3-ти март е знак за надежда, обяви кметът Огнян Атанасов

Освобождението на България събра стотици кюстендилци в центъра на областния град. Празникът започна пред паметника „Булаир“, където беше тържествено издигнато националното знаме на Република България.

Бяха поднесени венци и цветя от представители на местната власт, народни представители, архиерейското наместничество и много граждани.

Тържествени прояви продължиха с концерт, в който участие взеха космическата Валя Балканска и гайдарите Петър Янев и Стоян Янев, които просълзиха и изправиха на крака кюстендилци. Изви се голямо и красиво празнично хоро, в което се включиха десетки кюстендилци.

По-специален и красив направиха празника кандидатките за титлата „Девойка Кюстендилска пролет“ 2024 г., които раздадоха над 1 000 трибагреника в центъра на града.

„3-ти март е знак за надежда! Ден на пролятата кръв на нашите деди за Освобождението на България! Ден на Раковски, на Ботев, на Левски и на всички възрожденци, дали живота си за България! Ден, чакан повече от 500 години! Ден, благодарение на който можем да се наречем свободни и да имаме свободен избор!

Ден, в който България се е освободила от турско робство! Пожелавам на всички българи, независимо къде са по света, да бъдат живи и здрави, да се гордеят, че са българи, да не се притесняват да казват, че сме били под турско робство до преди 146 години! Бъдете здрави!“, обяви след официалното честване кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

Той се включи в отбелязването на празника в селата Слокощица и Раждавица.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK