Путин увери, че руските войници в Украйна "няма да отстъпят"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Той говори и за въвеждане на по-справедлива данъчна система

Руският президент Владимир Путин увери днес, че неговите войници на фронтовата линия в Украйна ще победят и няма да се оттеглят след повече от две години война, предаде Франс прес.

"Постоянно се срещам с участници в специалната военна операция. Това са както кадрови военни, така и доброволци, хора с професии в служба на гражданското общество, които са били мобилизирани за военна служба. Всички те с оръжие в ръце се изправиха в защита на родината. Знаете ли, гледам тези мъжествени хора, понякога съвсем млади момчета, и без всякакво преувеличение мога да кажа, че сърцето ми се изпълва с гордост за тези наши сънародници, за нашия народ и за всеки един отделен човек. Такива хора несъмнено няма да отстъпят, няма да се изложат и няма да ни предадат", каза руският президент в края на годишното си обръщение към Федералното събрание, цитиран от ТАСС.

На героите в така наречената от Москва специална военна операция, които вече са проявили качествата си в тила и в зоната на бойните действия, може да бъде поверена в бъдеще Русия, и именно те трябва да заемат водещи позиции в ръководството на региони, предприятия и проекти, добави Путин.

"Те (героите) трябва да заемат водещи позиции в системата за образование и възпитание на младежта, и в обществените сдружения, държавните компании, бизнеса, държавното и общинското управление, да оглавяват региони, предприятия, а в крайна сметка и най-големите руски проекти", посочи руският президент.

Путин отбеляза, че "истинските герои и патриоти в обикновения живот често са скромни и сдържани". "Те не парадират със своите успехи, не произнасят гръмки лозунги и думи. В критични моменти от историята обаче именно такива хора излизат на преден план, поемат отговорността. На такива хора, които мислят за страната си, живеят с нейната съдба, може в бъдеще да поверим Русия", каза руският лидер.

Путин намекна и за по-високи данъци за богатите хора и компании, като заяви, че е необходимо справедливо разпределение на данъчната тежест, призовавайки също така руските бизнесмени да инвестират в Русия, посочва Ройтерс.

"Предлагам да помислим за подходи за модернизиране на нашата данъчната система, за по-справедливо разпределение на данъчната тежест към тези, които имат по-високи лични и корпоративни доходи", каза руският президент.

"И обратното, необходимо е намаляване на данъчната тежест върху семействата чрез данъчни облекчения, а също така да се стимулират предприятията, които инвестират средства в развитието, в изграждането на инфраструктура и социални проекти", добави той.

Путин нареди на правителството и на Държавната дума да представят конкретни предложения в близко бъдеще.

Активите и правата на собственост на бизнесмените, които инвестират в Русия, трябва да бъдат защитени, каза руският президент и допълни, че данъците за малкия и средния бизнес в страната трябва да бъдат намалени. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK