Кметът на Благоевград докладва за снежната обстановка: Внимавайте с поледиците!

Снимка: Община Благоевград

Достъпът до всички села е възстановен, щок все още няма в части от Бистрица, Хърсово и Дъбрава, обяви кметът

Току що с г-н Бачев проведохме вечерната проверка. Тази нощ ще разхвърляме 20 тона сол по основните артерии, маршрутите на градския транспорт, заходите към здравните заведения и Пожарната. Имаме две коли, които разпръскват автоматично и три за ръчно разхвърляне. Пешеходната зона също ще бъде „осолена“, като в обновената централна част (от Пощата до АУБ) ще се разхвърля специална смес, която не разяжда плочките. Там ще бъдат третирани „алеи“ с ширина два метра. Моля, утре карайте и ходете пеша много внимателно.

Това апелира във фейсбук кметът на Благоевград Методи Байкушев. Той уточни, че Общината няма капацитет да третираме всеки сантиметър от уличната мрежа и тротоарите.

Моля, всеки, който има възможност, да посипе със сол тротоара пред дома си, за да предотвратим травми. Пътят до Картала е проходим при зимни условия. Утре сутрин ще бъде опесъчен. Проблемът там днес бе огромният брой паднали и наклонени дървета, които не позволиха пълноценна работа на снегорините. Достъпът до всички села е възстановен. Ток все още няма в части от Бистрица, Хърсово и Дъбрава. Работи се. Блокираните 7 деца и 4 възрастни в махала „Демирево“ бяха прибрани от спасителите от ПСС Благоевград и Банско с моторни шейни.

Огромни благодарности към кметовете на селата от общината и невероятните ръководители и служители на Областна администрация; ВиК Благоевград; ЮЗДП и Държавно горско стопанство; Пожарна и Защита на населението; ПСС- Благоевград и Банско; Общинските предприятия Чистота, Озеленяване и Строй-ремонт; Доброволното формирование; ЕРМ Запад; ЕСО и множеството други доброволци и представители на частни, държавни и общински структури, ангажирани в мащабното начинание днес. Поклон!, обяви още кметът на Благоевград.

Преди 6 часа в Благоевград прекъснато ел. захранване имаше на много места в ЦГЧ и кварталите. Токът е възстановен веднага след подаден сигнал от граждани.

В с. Еленово жители са подали сигнал за затрупани със сняг пътища, половин час след това екип е бил на място и пътят е почистен.

В с. Дъбрава жители сигнализирали, че главният път не се вижда, екипите вече са там и пътят е почистен.

Паднали дървета е имало в Плаж махала, ж.к. Струмско и ж.к. Еленово, в Плаж махала екип е пристигнал на място около 04:00ч. през нощта.

Има щети по няколко автомобила. Пътят до Делвино е пробит, следва пускане на тока.

Вече има ток в Логодаж, освен в две махали.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK