Росен Желязков: Днес е ден за памет, благодарност и национална гордост!

Снимка: НС

„Трети март не е ден за политически спекулации“

Трети март е ден на памет, благодарност и национална гордост, заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков в град Шипка. Председателят на парламента присъства на благодарствения молебен в храм-паметника "Рождество Христово", отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан.

Трети март е празник, на който трябва да отдадем почит и заслужена памет към всички, които са дали живота си за това България да е свободна, независима, обединена, заяви Росен Желязков. Той отбеляза, че на този ден българите празнуват реализацията на националния идеал за възстановяване на българската държавност в онези граници, в които поколения наред са имали своите въжделения.

Днес е ден, в който ние изразяваме своята благодарност към всички руси, румънци, беларуси, украинци, финландци, сърби, черногорци, които дадоха живота си за свободата на Отечеството ни, подчерта председателят на парламента. Това е ден, в който българският национален идеал за свобода и суверенитет е реализиран по своя исторически справедлив начин, добави Росен Желязков, цитиран от пресцентъра на НС.

По-късно Росен Желязков ще участва в Тържественото отбелязване на Националния празник на Република България и 146 години от Освобождението на страната на връх Шипка. Честването е под патронажа на председателя на Народното събрание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK