Пеевски: Споразумението е ясно - Денков става образователен министър

Снимка: ДПС

Toй отново потвърди, че ДПС няма да участва в управлението след ротацията

В лицето на Мария Габриел имаме един изключително успешен външен министър, което се вижда от целия свят. Виждате какви контакти има и на какво ниво провежда срещи. Като и г-н Денков, като академик смятам, че може да бъде прекрасен образователен министър и това е записано. 

Споразумението е абсолютно ясно. Там пише, че акад. Денков става образователен министър. Така председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира спора между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ кой да е външен министър след ротацията.

Това не е тема, според мен, защото заради нещо много малко, може да се наруши баланса в нещо, което върви напред и се случва по най–хубавия начин. Очаквам в името на България и нейния евроатлантически път, че всички ще отстъпят.  Или дори не се налага да отстъпват, а трябва да се случи това, което е записано в споразумението, обясни Делян Пеевски. 

Ние ясно сме декларирали, че на ниво министри и зам.-министри ДПС няма да участва и нека да не го повдигаме повече. Ако има нещо да кажа ще ви кажа. Но няма, не сме преосмислили позицията си, коментира пред журналистите председателят на ПГ на ДПС.

Надявам се да постигнем пълна прозрачност  и съдебната система да бъде изцяло изсветлена. Това е целта на тази комисия. За да няма никога повече подобно забавяне по дела или да има такива хора, обясни Пеевски за създаването на парламентарна комисия за разследването на групата около Мартин Божанов.

На въпрос на репортер „Как ще коментирате твърдения на съдия Цариградската, че сте свързан с Мартин Божанов – Нотариуса?“ Пеевски отговори с въпрос: Вие близка ли сте с него? Не! И аз не съм.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK