Заради несъобразена скорост е станало ПТП-то с две жертви край Добрич

Снимка: БНТ

Назначени са съдебномедицински и автотехнически експертизи

Несъобразена с пътните условия скорост е причината за катастрофата на 13 март по пътя за село Росеново, община Добричка. Това става известно от публикувания на сайта на Областната дирекция на МВР Добрич информационен бюлетин. 

Инцидентът възникнал около 13:00 часа на 13 март 2024 година на пътя между селата Паскалево и Росеново в община Добричка. Участници в катастрофата са лек автомобил „Мерцедес“ с полска регистрация и автомобил УАЗ, превозващ служители на ДГС Добрич. Според информация, събрана по случая към момента, сблъсъкът е възникнал в лентата за движение на автомобил УАЗ.

В резултат от удара лекият автомобил „Мерцедес“ се е разцепил на две части, една от които е изхвърчала на около 40 м разстояние, а километражът му се е застопорил на 120 км/ч в момента на катастрофата.

Двама мъже, пътували в УАЗ-а са загинали на място, а петима са пострадали тежко и са настанени в отделението по реанимация на болницата в град Добрич, има опасност за живота им.

Незабавно по случая е образувано досъдебно производство. Към момента продължават действията по изясняване на всички факти и обстоятелства, довели до тежкия инцидент. Взети са кръвни проби от водача на лекия автомобил. Разпитани са четирима свидетели, които са се возили в двата автомобила, съобщават от държавното обвинение.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK