ПМГ "Яне Сандански" в Гоце Делчев с най-висок резултат на матурите, с най-нисък е СОУ-Гърмен

Директорът на ПМГ "Яне Сандански" - Гоце Делчев - Елка Божикова, снимка: infomreja.bg, архив

Зрелостниците от випуск 2015 на ПМГ ”Яне Сандански” за пореден път доказаха професионалното обучение, което получават в елитната гоцеделчевска гимназия. За това говорят и резултатите на проведените държавни зрелостни изпити.

Училището е с най-добър среден успех на матурите в цялата област, който е 5,11.

По английски език възпитаниците на Природоматематическата гимназия в Гоце Делчев са получили средна оценка 5,17, по руски език - 5,08, по математика - 5,35, по история - 5,08, филосовски цикъл - 5,70, география - 4,76, и по биология - много добър 5,25.

С пълни шестици по математика са шестима ученици, по биология - петима, по философски цикъл - двама, и по български език и литература - трима ученици, съобщи за ИНФОМРЕЖА директорът на ПМГ "Яне Сандански" Елка Божикова.

Тя отбеляза с гордост, че зрелостничката Теодора Бухлева е единствената ученичка с две пълни шестици от държавните зрелостни изпити, а именно - отличен 6,00 успех в гимназиалния етап.

Гимназистката ще бъде удостоена с почетното отличие на Министерството на образованието и науката - "Национална диплома”.

С най-слаби резултати на матурата по български език и литература са учениците от СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в с. Гърмен със средна оценка 3.24. Подобен е и резултатът им и на държавния зрелостен изпит по математика.

 

КОМЕНТАРИ

Той и Тя19:45 - 29.06.2015
В Гърмен не се чества дори 24 май-Денят на българската писменост и култура! Стругов е един завършен мечтател и лъже политик,при това уж анти комунист!!!
qqqq11:54 - 15.06.2015
Ама в Гърмен мислите ли че има училище? Нито директор, нито училище. Лицето е директорът а такъв няма. От Стругов нищо не става, ако всички живеехме в неговият свят, може би тогава нещо щеше да се получи. На гърменци им дайте само с глупости и интриги да се занимават.
34511:13 - 15.06.2015
Нормално,в Гърмен повечето са роми.
Таня Ежкова23:02 - 14.06.2015
Поздравления за цялото ръководство и на всички преподаватели от ПМГ,,Яне Сандански"! Заслужен резултат!

FACEBOOK