Посланикът на Република Корея разговаря с кмета на Банско

Снимка: Община Банско

На срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество

Посланикът на Република Корея в България Н. Пр. Джонгин Бе направи неофициална визита в Банско през почивните дни в началото на месеца. По време на посещението си той бе приет от кмета на община Банско - Стойчо Баненски.

На срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество и разширяване на връзките между двете страни в областта на културата и туризма. Кметът посочи приоритетите в развитието на курорта като целогодишна туристическа дестинация и инвестиционните предпоставки на района.

Интересът към България е голям, сподели Джонгин Бе, но ограниченията по време на пандемията силно са повлияли върху броя на туристите, посещаващи нашата страна. Посланикът на Република Корея изрази своето възхищение от природните дадености и впечатленията си за туристическия потенциал на района, важни елементи от който са културно-историческото наследство на Банско и присъствието на Национален парк „Пирин“ в списъка на обектите към Конвенцията за опазване на световното природно и културно наследство в ЮНЕСКО.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK