Над 300 души участваха в НТП "Освободителите на град Неврокоп"

Снимка: Infomreja.bg

Походът премина при отлична организация

За четвърта година ТД „Момини двори“ и община Гоце Делчев организираха Национален туристически поход „Освободителите на град Неврокоп“. Той се проведе в четири лъча - по маршрута, изминат преди 111 години от освободителите – четите на ВМРО, доброволците и полка на генерал Стилиян Ковачев.

Тази година в похода се включиха над 300 участници – ученици от трите основни училища в града, от тези в селата Баничан и Мосомище и от НПГ "Димитър Талев". Тук бяха не само туристи от дружеството домакин, но и от Туристическо дружество „ Бунай“ – Панагюрище, както и от „Млад планинар“ – Петрич.

Гостите споделиха отличните си впечатления от организацията на похода и от факта, че в него се са се включили много млади хора.

„Участвала съм във всички походи досега и мога определено да кажа, че с всяка година тази прекрасна инициатива намира все повече привърженици“, казва Гергана Сандъкчиева, ръководител на „Млад планинар“, Петрич.

За пореден път своето място в похода заеха и представители на ВМРО – БНД в града.

По традиция активистки от Туристическото дружество, облечени в народни носии, посрещнаха участниците с хляб и сол.

Когато четирите лъча се срещнаха на площада пред паметника на Гоце Делчев, прозвуча химнът на Република България. След това председателят на Туристическо дружество „Момини двори“ Димитър Балтаджиев приветства участниците и награди ръководителите на групите, както и най-младия, и най-възрастния турист – четиригодишната Пенелопе и туриста ветеран Георги Ципаров.

Организаторите бяха подготвили удостоверения за всички, включили се в инициативата.

Тържеството продължи с поднасяне на цветя пред паметника на Гоце Делчев.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK