Начало на големите ремонти в Банско! Емблематичната "Пирин" ще има нов облик

Снимка: Infomreja.bg

От Общината заявиха готовност да започнат работа още преди месец

С края на зимния сезон стартира нов етап за Банско – пролетно-летните ремонти и осъществяването на дългоочаквани проекти.

Започна изпълнението на последния етап от реконструкцията на ул.“Пирин“ в Банско и изграждането на подземната инфраструктура. Това е най-големият етап - от ул.“Петко Р. Славейков“ до ул.“Христо Матов“. Първият подетап е работата в отсечката от ул.“Петко Р. Славейков“ до ул.“Еделвайс“ (Дуцината чешма).

Едновременно с ул.“Пирин“, стартира работата и по реконструкция на ул.„Захари Стоянов“. Нейният първи етап е от кръстовището с ул. „Отец Паисий“ (магазин „Грош“) до пл. „Оборище“ (игрището на Костей блата).

Точно преди месец кметът Стойчо Бенински бе един от многото свои колеги, които подписаха споразумения с регионалното министерство за финансиране на различни проекти в страната.

За 5 455 000 лв. ще бъде извършено архитектурно-художественото и ландшафтно оформление, с реконструкция на техническата инфраструктура и изграждане на водопровод и разделна канализация на ул. „Пирин” в частта между ул. „П .Р. Славейков” и ул. „Христо Матов”.

За 3 100 000 лв. пък правят реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа, реконструкция на асфалтовата и тротоарната настилка и изграждане на кабелен колектор за кабелизация на разпределителната мрежа, улично осветление и слаботокови кабели на улица "Солун".

В Банско по проекти се реализират и други важни дейности – ще бъде изграден на първи етап обреден дом в града. В момента тече санирането на сградата на Професионалната гимназия по електортехника, а цялостно обновяване ще има и за ученическите общежития към Професионалната лесотехническа гимназия.

Както вече знаете, Община Банско ще реализира през настоящата година амбициозна инвестиционна програма, една от чиито основни цели е трайното подобряване на селищната инфраструктура. Етапно ще бъдат реконструирани и ремонтирани уличната мрежи във всички населени места в общината.

Безспорно, реконструкцията на улиците, особено на основни в гр. Банско като „Пирин“, „Захари Стоянов“, „Солун“ и др., изискват много добра организация на работата и стриктно спазване на сроковете. Това е ангажимент на Общинска администрация, фирмите-изпълнители и, не на последно място, на живущите и на собствениците на търговски обекти. Целта е да се започне безпрепятствена дейност с техника и работна ръка още от първия ден по график за всеки от обектите, така че да можем да ги приключим в рамките на строителния сезон и преди началото на следващия зимен туристически сезон.

Апелирам към гражданите и собствениците на търговски и други обекти на посочените улици да освободят своевременно тротоарите и уличното платно от всякакви предмети и материали.

Уважаеми съграждани, моля да имате предвид, че по време на реконструкциите и ремонтите, ще има някои неудобства при достъпа до имотите Ви, а в определени периоди той ще бъде възможен само пешком, апелира Баненски всички жители на Банско.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK