Олександър Бабич е новият старши треньор на ОФК Пирин

Снимка: Pirin Blagoevgrad

Той има богата спортна кариера като футболист и треньор

Новият старши треньор на "Пирин" Олександър Бабич е представен официално на пресконференция днес на стадион „Христо Ботев“.

Заедно с 44-годишния наставник към Пирин се присъединява и неговият екип – помощник треньорите Олександър Лавренцов и Артьом Филимонов, както и физиотерапевтът Андрей Полонский. Като помощник треньор в новия щаб влиза Мирослав Митев.

Треньорската кариера на Бабич в професионалния футбол стартира в Черноморец (Одеса), чийто представителен отбор води във Висшата лига на Украйна в продължение на почти три години – между зимата на 2014 и лятото на 2017 г.

От септември 2017 до юли 2020 г. е начело на друг отбор от украинския елит – ФК Мариупол. Именно с Бабич на пейката, Мариупол се класира за участие в Лига Европа в два поредни сезона – през 2018-2019 и през 2019-2020. Също така с тима от морския град специалистът достига два пъти и до 1/2-финал в турнира за купата на Украйна - през 2018 и 2020 г.

Точно преди избухването на войната Бабич застава начело на ФК Кривбас - отбор, който към настоящия момент е лидер в украинския шампионат. През есенния полусезон бе начело на варненския Фратрия, който се бори за промоция във второто ниво на българския футбол.

Като футболист Олександър Бабич е играл в тимовете на Металист (Харков), Черноморец (Одеса), Днипро и Анжи (Махачкала).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK