Иззеха алкохол без бандерол в Сандански и София

Снимка: ОДМВР - София

Проведена е полицейска операция

От полицейски служители на РУ-Сандански, през вчерашния ден е извършена проверка на магазин за алкохол в града, където са открити около 571 бутилки с алкохолни напитки от различни търговски марки, облепени с български акцизен бандерол с изтекъл срок на валидност. 

348 бутилки алкохол с невалиден бандерол са иззети при полицейски операции на територията на ОДМВР-София.

Най-значителното количество алкохол с нередовен бандерол е иззето при съвместна акция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-София и екипи на жандармерията, проведена на територията на Сливница. В хода й е инспектиран склад на едро, където са установени 289 бутилки високоградусов алкохол, облепени с акцизен бандерол с изтекъл срок на валидност. Иззети са общо 172.6 литра различен по вид, марка и грамаж алкохол. По случая е регистрирана преписка. Предстои съставяне на акт и предаване на материалите към митническите власти.

 

Вчера, при идентична полицейска операция, от служители на РУ-Елин Пелин е извършена проверка на супермаркет в с. Доганово. В обекта са установени изложени за продажба 30 бутилки алкохол, облепени с български бандерол с изтекъл срок на валидност. С протокол за доброволно предаване са иззети общо 11.5 литра. По случая е регистрирана преписка.

Още 20 литра нередовен алкохол са иззети при проверки на търговски обекти, извършени вчера от самоковските полицаи. В магазин за хранителни стоки в с. Ярлово са установени 10 бутилки алкохол с изтекъл срок на валидност на поставения акцизен бандерол. Идентична „находка“ полицейските служители открили и при инспекцията на магазин за хранителни стоки в с. Ковачевци, откъдето са иззети 19 бутилки алкохол с невалиден бандерол. По двата случая са регистрирани преписки за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK