Установяват дали детето от Стоб не е издъхнало в съня си

Снимка: Infomreja.bg

По случая е образувано досъдебно производство

Установява се къде е издъхнало момчето на 5 години от село Стоб.

Дали в съня си, в спешния център в Рила или в болницата в Благоевград.

Въпреки всички реанимационни действия, предприети от медиците в окръжната болница, детето е било с ниска телесна температура. Смъртта е констатирана около 2 ч. след полунощ, а детето в Рила е прието около 22 ч.

От СПО в Рила са транспортирали 5-годишния М. Х. в Благоевград, защото това е най-близката болница, въпреки че е в друга област.

Детето е от ромски произход. Транспортирано е от Рила до Благоевград с линейка. В Благоевград установяват смъртта му. Спорният момент е дали в Рила вече е починало. Вероятно е издъхнало в съня си още в дома си през нощта. Той предните дни е бил с разстройство и повръщане. Родителите установяват, че не е добре. Транспортират го до Спешния център в Рила, където медиците изпращат детето в Благоевград. В МАБЛ медиците установяват, че детето е мъртво. Температурата на тялото му е спадала, заяви за ИНФОМРЕЖА говорителят на Районната прокуратура в Благоевград – Борислав Ковачки.

По делото е образувано досъдебно производство, материалите по което ще бъдат препратени днес по компетентност в Районна прокуратура – Кюстендил.

„То е било без жизнени показатели, когато колегите са го приели“, заяви за ИНФОМРЕЖА д-р Димитър Димитров – директор на окръжната болница.

Ренимационен екип е започнал с изкуствена вентилация, апаратна вентилация, обдишване.

Реанимационните действия са продължили около час, но за съжаление без резултат.

Вътрешна комисия ще установява всичко по случая. Комисията е назначена от директора, който не се съмнява в професионалните действия на екипа си.

Най-вероятната причина за смъртта е аспирация, но аутопсията ще покаже защо се е стигнало до леталния край.

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" се е самосезирала с извънредна проверка от днес в МБАЛ Благоевград, Центъра за спешна помощ в Кюстендил/ФСМП – Рила, както и на личния лекар на детето.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//