Мира Миркова от “Възраждане” на среща с жителите на Таваличево

Снимка: ПП "Възраждане"

В дискусията участие взе и народният представител от “Възраждане” Димчо Димчев

Кандидатът за кмет на Кюстендил от “Възраждане” – Мира Миркова, заедно с кандидатите за общински съветници – Цветомира Маринова, Владислав Лехчански, Мартин Маринков и кандидатът за кмет на село Таваличево – Мария Пармакова, се срещнаха с жители на село Таваличево, за да ги запознаят със своите идеи и приоритети от програмата си.

Наболелите проблеми около черешопроизводството и липсата на пазари, ниските заплати в областта и остарялата, рушаща се инфраструктура бяха сред най-дискутираните въпроси, тревожещи местното население.

Миркова изложи аргументирано идеи за инвестиции, които да бъдат от „затворен цикъл“ и по този начин генерираните средства да бъдат оставени в местната община, за да се инвестират в нови и нови проекти. „Имаме нужда от развитие на инвестиционните проекти без познатите ни корупционни практики, налагани от сегашните управници! Трябва да помислим за младите хора, които поголовно напускат областта, за да търсят препитание в София и в чужбина.“ – каза още Миркова.

В дискусията  участие взе и народният представител от “Възраждане” Димчо Димчев, който разясни темата, относно спрените за момента сондажи по Плана  за възстановяване и устойчивост, относно използване на геотермалната енергия по поречието на Струма и в Сапарева Баня, както и предстоящото затваряне на ТЕЦ Бобов Дол и съпътстващите производствения процес фирми, с което заетостта в областта ще се понижи с над 20%.

Мария Пармакова сподели, че очаква помощ от общината, за да реализира приоритетите си в с.Таваличево, а кандидатите за общински съветници подчертаха, че ще се борят, за да може това да се случи. Всички се обединиха зад идеята, че апатията на хората в областта пречи да се стигне до мечтаната промяна, защото задкулисието на административния вот и този на бизнеса, който е заплашен да губи проекти при определени обстоятелства, успяват да надделеят при ниската избирателна активност.

Възраждане е с номер 42 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK