Удостоява посмъртно Блага Шишкова със званието „Почетен гражданин на Кюстендил“

Снимка: Община Кюстендил

Безценен е приносът й към кюстендилския спорт и българската художествена гимнастика

В знак на изключителна признателност, с Докладна записка от 11.04.2023г., кметът на Община Кюстендил Петър Паунов предложи Блага Иванова Шишкова посмъртно да бъде удостоена със званието „Почетен гражданин на град Кюстендил“, съобщават от администрацията.

Блага Шишкова е светъл образец на етика, трудолюбие, колективен дух и себеотрицание, който ще служи за пример на всяко поколение.

Безценен е приносът й към кюстендилския спорт и българската художествена гимнастика.

В резултат на дългогодишните и усилия, безграничната обич и предадения опит на много поколения, СКГ „Велбъжд” има своето водещо място – възпитал прекрасни гимнастички, които покоряват и до днес националните и световни подиуми.

Блага Иванова Шишкова е родена на 09.09.1945 г. в с. Горна Брестница, област Кюстендил. Завършва средно образование в Икономически техникум „Димитър Благоев”, гр. Кюстендил, а висшето си образование в ВИФ „Георги Димитров”, гр. София.

Като състезател по художествена гимнастика се състезава от името на Кюстендилската школа, а по-късно като студентка от името на „Академик” и е удостоена със званието „Майстор на спорта”.

Работа като треньор започва през 1968 година в школата по художествена гимнастика с ръководител Райна Афионлиева.

Блага Шишкова е удостоена и със званието „Заслужил треньор на Република България.” Председател е на СКГ „Велбъжд” Кюстендил, който ръководи отговорно и успешно дълги години.

От 2014 г. е почетен председател на СКГ „Велбъжд“.

Под нейно ръководство се запазва традицията за провеждане на Международен турнир по художествена гимнастика с участието на множество клубове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//