Българин, бивш взводен командир в Израел: Сухопътната операция в Газа ще бъде много трудна

Снимка: Twitter

"Под Газа има изграден паралелен град от тунели", твърди той

"Сухопътната операция в Газа ще бъде много трудна", смята Николай Гълъбов, който е служил в израелската армия като взводен командир, пише dnevnik.bg.

Катар и другите петролни монархии наляха милиарди в Газа, които "Хамас" използва не за да строят болници и училища, а за тунели и ракети, които да изстрелват към Израел, разказва Гълъбов. "Помощта отиде за радикализацията на Газа."

Той служи в армията през 90-те години на миналия век, когато е втората палестинска интифада. Тогава участва в операцията по елиминирането на Инженера, терориста, конструирал бомбите, при които загиват стотици цивилни.

Според него сега за всеки войник от армията ще бъде много трудно да прецени дали срещу него е терорист, или обикновен палестинец.  

Той е подал молба за мобилизация веднага след нападението на "Хамас". Решава, след като разбира, че в кибуца, в който е живял в миналото, има 6 загинали негови познати. Засега му е отказано, защото е над 45 години. Голямата му тревога е, че дъщеря му също ще бъде мобилизирана и ще участва в предстоящата операция.

"Ако войната се разрасне, ще дойде и моят ред", сигурен е Гълъбов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK