Не може да бъде: Местят Мона Лиза

Снимка: Gettyimages

Била най-разочароващата картина!

Най-известната картина в целия свят – Мона Лиза на Леонародо да Винчи, ще бъде преместена от мястото си в Лувъра.

Това ще се случи по две причини – като част от реставрацията на музея, за която са отделени около 500 милиона евро и защото шедьовърът беше обявен за най-разочатоващата картина, разказа директорът на Лувъра Лоран дьо Карс.

Всеки, който е бил в Париж, в Лувъра, знае, че Джокондата привлича 80% от посетителите. Именно по тази причина посетителите получават не повече от 50 секунди време да се насладят на картината. Освен това хората се нуждаят от добро зрение, тъй като между посетителите и Мона Лиза има сериозно разстояние. Следователно всяка година броят на недоволните гости на Лувъра се увеличава. Ето защо управата е решила да премести шедьовъра на да Винчи от стая 711.

„Преместването на Мона Лиза в отделна стая може да сложи край на общественото разочарование“, смята дьо Карс.

Годишното посещение на музея е около девет милиона души, като на всеки от тях са дадени точно 50 секунди, за да се наслади на картина на Леонардо да Винчи, покрита с бронирано стъкло и разположена на прилично разстояние. През февруари CouponBirds, агрегатор на купони за отстъпка за културни институции по света, анализира 18 хиляди рецензии на уебсайтове на музеи и призна Мона Лиза за най-„разочароващото произведение на изкуството“.

Преместването на шедьовъра  според управата ще реши проблема. Потокът от желаещи да видят Джокондата ще бъде прехвърлен на друго място, а това  ще помогне за засилване на мерките за сигурност. /Vesti.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//