Кметът Илко Стоянов поздрави незрящите в Благоевград по случай Международния ден на белия бастун

Снимки: Община Благоевград

„Вие сте пример за сила и непоклатима воля“

Кметът на Благоевград Илко Стоянов подкрепи инициатива на хората с нарушено зрение в Благоевград, организирана пред зала „22 септември“ от Регионалния съюз на слепите по повод Международния ден на белия бастун.

Той приветства участниците, които демонстрираха умения в игри по брайлов шах и табла. Освен това, на пл. „Георги Измирлиев“ в Благоевград, бе направена и демонстрация на специално разработен софтуер, състоящ се от четци, в помощ на незрящите.

„Вие сте пример за това как човек може да бъде силен и за това как можем да намерим позитивното в един нелек живот. Ще продължим да ви подкрепяме, защото сте достойна част от нашето общество“, каза кметът Илко Стоянов.

На събитието присъстваха председателят на РО на Съюз на слепите Борислав Лазаров и Васил Тодоров, председател на Териториалната организация на Съюза на слепите в България.

В мероприятието активно участие взеха и доброволци от Българския Червен кръст, които оказваха съдействие на незрящите хора.  

Международният ден на белия бастун се отбелязва се от 1969 г. по решение на Международната федерация на слепите с цел привличане на вниманието на международната общност към проблемите на хората с нарушено зрение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK