С 0 лева разходи: За първи път откриха ски сезона на Картала

Снимки: Савина Топурска

По обработената снежна писта се спуснаха кметът Методи Байкушев и областният управител Мария Димова

С 0 лв. разходи Община Благоевград организира първото откриване на ски сезона на пистата при Картала.

Вчера любители на ските, деца, жители на Благоевград присъстваха на първото по рода си откриване на зимния сезон. Досега са провеждани познатите зимни празници, но не и официално стартиране на ски сезона.

По обработената снежна писта се спуснаха кметът Методи Байкушев и областният управител Мария Димова. И двамата скиори демонстрираха отлични умения на пистата.

За децата имаше подготвени забавления. Водещи на събитието пък бяха Иван и Игор.

Кметът покани всички да се насладят на зимата в местността Картала: Природните богатства на Благоевград са много, затова имаме шанс да излезем на туристическата карта като ски дестинация.

„Скъпи съграждани, Бодрост е на 30 минути от нас, взимайте децата и се радвайте на зимата там! Канете приятели и им покажете, че и в Благоевград има условия за зимен спорт!“, прикани жители и гости на общината Байкушев.

След като получил запитване колко общински пари са похарчени за откриването на сезона, в личния си профил градоначалникът отговори: Давам подробен и пълен отчет: 0,00 лв.

„От тук нататък ще се работи така - ефективно, с грижа за общите ни пари и с добро партньорство със спонсори. Весели празници, Благоевград! Да посрещнем Рождество Христово здрави, обичащи и с душевен мир“, пожела Методи Байкушев.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK