В събота зимен празник на Картала весели благоевградчани

Снимка: Infomreja.bg

Тази събота ще се състои официално откриване на сезона в ски парк „Картала“

На 23 декември в 11:00 часа ще започне специална програма с колоритните водещи Игор и Иван.

Събитието обещава да бъде празнично и интересно. За тази цел организаторите са подготвили томбола, в която ще могат да участват всички присъстващи, а за малките скиори са предвидени лакомства предоставени от Милка и Мандълийз. Наградите за празничната томбола са осигурени с любезното съдействие на А1 България – слушалки, смарт часовник и смартфон ще намерят новите си собственици на ски пистата. За празничното настроение ценна подкрепа оказват от „Форте мюзик“.

Официални гости на събитието ще бъдат кметът на община Благоевград Методи Байкушев и областният управител Мария Димова, двамата са запалени скиори и фенове на зимните спортове. Събитието се организира от Община Благоевград и Ски парк „Картала“ и цели популяризирането на местността като туристическа и ски дестинация.

Местността Бодрост се намира само на 30 км. от Благоевград, а ски пистата е официално открита през 2009 година. С дължина 5 км. и 6-местен кабинков лифт с две станции и два ски влека ежегодно пистата се превръща в любимо място за снежни приключения на всички благоевградчани и любители на зимния спорт. „Картала“ разполага и с модерна инсталация за изкуствен сняг, която гарантира дължината на сезона.

В близост до Картала се намират и екопътеки до хижите „Македония“, и „Чакалица“, както и до резерват „Парангалица“, а най високата станция на кабинковия лифт е на 2 350 метра надморска височина, от където се разкрива удивителна панорамна гледка към планините Пирин и Рила.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK