Община Благоевград и IT бизнеса обсъдиха възможности за съвместни инициативи

Снимки: Община Благоевград

Кметът Методи Байкушев: Истории за успеха на хора от Благоевград има много, но малко са се случили тук

Възможностите за реализиране на съвместни инициативи бяха обсъдени на среща между ръководството на общината и представители на IT бизнеса в Благоевград. Срещата бе организирана по инициатива на кмета Методи Байкушев.

Основна тема на дискусията беше недостигът на подготвени кадри за секторите с висока добавена стойност, необходимостта от предприемане на мерки за повишаването на мотивацията им за кариерно развитие и реализация в родния им град.  

„Истории за успеха на хора от Благоевград има много, но малко са се случили тук. Нашата задача е да променим това, да се научим да използваме потенциала си, администрация, образование и бизнес да работят заедно за привличане и задържане на знаещи млади хора“, заяви кметът пред предприемачите и подчерта готовността на общината да бъде двигател в този процес.

Бяха обсъдени възможностите за организиране на стажантски програми за младежи, провеждане на информационни кампании и презентации в училищата, съвместна работа с кариерния център към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, както и за обособяване на пространства, които да създават подходяща културна и креативна среда за подрастващите и др.

Кметът и представителите на IT бизнеса се договориха срещите между тях да станат традиционни, с ясен дневен ред и да целят предприемане на конкретни инициативи.

Инициативата е част от поредица срещи с представители на бизнеса в различни сектори, които организират кметът Байкушев и заместник-кметът по образование и бизнес развитие Боряна Шалявска, чиято цел е подобряване на диалога и задълбочаване на партньорството между бизнеса и администрацията и реализация на общи инициативи и проекти за развитието на Благоевград.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK