Директорът на полицията: Възможно е Ивана да не е на територията на Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Днес на терен са 150 служители на МВР и десетки доброволци

Продължава активното издирване на 17-годишната Ивана Георгиева от Дупница. Момичето е в неизвестност от 22 февруари, когато в 20.00 часа родителите му са посетили Районното управление в Дупница и са потърсили помощ, защото то не се е прибрало и не са имали връзка с него.

Това обяви на брифинг в Дупница директорът на ОДМВР – Кюстендил, старши комисар Светослав Григоров. Незабавно Ивана е обявена за общодържавно издирване. Предприети са активно оперативно-издирвателни мероприятия.

Повече от 85 часа сме на терен. По случая е сформиран щаб под мое ръководство, който работи активно. В него са включени служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и Главна дирекция „Жандармерия и СОБТ“. За тези последни три денонощия служителите на терен обходиха повече от 600 дка площ в широк периметър на територията на община Дупница“, каза ст. комисар Григоров.

По думите му детайлно са проверени всички крайпътни дерета, вилни зони и уязвими места.

„До момента действията ни не се увенчават с успех, което ме навежда на мисълта, че има възможност момичето да не се намира на територията на община Дупница. Поради което активно поддържаме връзка и взаимодействие с колегите от съседните областни дирекции“, допълни директорът на полицията.

Той призова всеки, който има значима информация за местонахождението на Ивана, незабавно да подаде сигнал на телефон 112.

Освен намереното яке на Ивана няма други следи от нея.  По случая е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK