Свиленски: Ваня Григорова да не коментира БСП

Снимка: БСП, Пресцентър

Ако иска, да си направи партия, допълни той

„Искаме изслушване на Николай Денков заради неговите изявления, че ще бъде обсъждана възможността България да изпраща български войници на територията на Украйна.“ Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски в ефира на NOVA.

„От началото на конфликта говорим, че не се ли реши по мирен път и не се ли прекратят военните действия, ще се стигне до изпращане на жива сила. Спомням си в предизборната кампания служебният министър на отбраната на президента Радев се включи, че съм говорил глупости, когато казах не дай си боже да се наложи да пращаме български войници. Сега го чуваме от Европа“, добави той.

Свиленски призова всички политически партии в България час по-скоро да заявяват позицията си България трябва ли да се включи в подобно споразумение за изпращане на войници в Украйна.

„Сега е моментът да успокоят българското общество“, подчерта социалистът.

Той изтъкна, че думите за изпращане на войски в Украйна са на президента на Франция, който не е случаен политик.

„Затова искаме тези отговори, защото, като знам какво мнозинство имаме, нищо чудно такова решение да бъде прието от българския парламент“, подчерта народният представител от БСП.  

„Много му се иска на Иван Таков да бъде жертва -  да бъде наказан и изключен, а решенията да се вземат извън правилата и устава на партията. Само че решението, което взе Националният съвет, не е наказание, а уставна норма -  свикване на пълен цикъл отчет и избори в БСП-София и всеки един район ще си избере председател. Отново отиваме при социалистите да поискаме тяхната подкрепа, да чуем тяхната критика и техните предложения, защото не е морално само преди избори да ходим при тях. Няма нищо по-нормално от това“, коментира Георги Свиленски.

Той съзря лицемерие в това, че софийската делегация не се е регистрирала на заседанието на партийния орган, заради което и неговият старт се е забавил.

„Когато трябва да се даде старт на Столичния общински съвет да работи, съветниците от БСП тичат първи да подкрепят председателя на СОС от ПП-ДБ, а когато трябва да работи Националният съвет на БСП, те изведнъж не искат да работи. Тук виждаме едно абсолютно лицемерно поведение и отношение към социалистите и избирателите, които са ги пратили в Общинския съвет“, обърна внимание Свиленски.

„Рядко си позволявам да коментирам публично Ваня Григорова, но ѝ препоръчвам да не коментира и да не дава съвети на БСП. Ако иска да се занимава с партия, да си направи своя, да се яви с нея на избори и да си спечели необходимата подкрепа. Да не се бърка в партии, които повече от 130 години функционират“, каза още той. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK