Кюстендил разцъфва с хиляди теменужки

Снимки: Община Кюстендил

Засадиха 3 500 теменужки в центъра на града

Кюстендил разцъфва в навечерието на официалния празник на града. Девойки "Кюстендилска пролет" 2024 г. поставиха началото на пробуждането на природата за нов живот, като се включиха в инициативата по засаждане на цветна алея в сърцето на Кюстендил – площад „Велбъжд“, който днес е по-пъстър и красив.

3 500 теменужки бяха засадени от кмета на града инж. Огнян Атанасов, заместник – кметът Кристиян Иванчов, представители на отдел „Култура и духовно развитие“ и девойките „Кюстендилска пролет“. 

„Акцията е част от подготовката на Кюстендилска пролет. Изключително съм благодарен на девойките, които се включиха в инициативата с такъв хъс. Теменужките са дарени от кюстендилски бизнесмени.

Това е една хубава акция, която ще продължи и през лятото, когато теменужките ще бъдат заменени с други видове. Благодаря на кюстендилския бизнес, че се включи така активно в тази компания“, обяви кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

ИНФОМРЕЖА припомня, че девойка “Кюстендилска пролет” ще бъде избрана на 20 март, а пролетните празници в града продължават в седмицата до 24 март.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK