Папа Франциск: Трябва да се каже "не" на войната“ и "да" на мира

Снимка: БТА

Неговата благословия беше насочена към страдащите по света

Папа Франциск произнесе празничната си коледна благословия "Към града и към света"  от централната лоджия на базиликата "Св. Петър" в Рим. На едноименния площад присъстваха хиляди граждани от различна националност и туристи.

Коледната благословия на папа Франциск бе насочена преди всичко към страданията по света и по всички континенти, предизвикани от различните конфликти.

Неговият призив за мир започна от Витлеем, където ситуацията не позволи съответните коледни церемонии и където е роден Младенеца, което папа Франциск описа така: "Обявяването на това от Витлеем е обявяването на една голяма радост. Но не на една мимолетна радост по света и тази на забавлението, а на една огромна радост, защото ни прави величествени".

Папа Франциск посочи, че трябва да настъпи по-скоро мир в Близкия изток, в Украйна и навсякъде по света. Той посочи още, че хората не трябва да гладуват, да нямат вода, да остават без работа, да страдат за сметка на други, да имигрират по редица причини, че трябва да се престане използването на публични средства за военизиране.

В заключение папа Франциск подчерта: "Трябва да се каже "не" на войната и "да" на мира!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK