Министър Стоянов благодари на служителите на МВР, които денонощно работят на терен

Снимка: МВР

До 15 часа днес екипите са реагирали на общо 243 сигнала

Министър Калин Стоянов, заедно с главния секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев и директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Александър Джартов извършиха проверки на няколко места в столицата, където екипи работят по разчистването на улици от паднали клони и дървета.

Вътрешният министър благодари на всички служители на МВР, които денонощно са на терен. Стотици сигнали са постъпили през денонощието на телефона на ГДПБЗН, спасени са много хора, изпаднали в бедствена ситуация, коментира министър Стоянов. Той уточни, че оттук нататък ще се следи за рязкото стопяване на снеговете и ще се контролират нивата на язовирите, съобщават от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Към момента силите и средствата на звената за ГДПБЗН участват в локализирането и ликвидирането 177 произшествия, с 190 единици техника и 586 служители. До 15 часа днес екипите са реагирали на общо 243 сигнала, а от началото на обилните снеговалежи - на над 500 сигнала.

Според информация от ГДПБЗН към 15:00 часа  в

Област Враца:

Над 42 населени места без електрозахранване. Продължава разчистването на пътя към хижа „Леденика“ и осигуряването на безопасното придвижване на около 35-ма обитатели.

Област Силистра:

Евакуирани са 11 жители от селата Средище и Срацимир. Обявено е бедствено положение за област Силистра.

Област Кюстендил:

Населени места без ток в общините - Треклянска, Рила, Бобошево, Невестино, Бобов дол, Дупница, Кюстендил. Затворени пътища няма, те са мокри и заснежени, но проходими при зимни условия.

Област Видин:

16 са населените места без електрозахранване

Област София:

Населени места без електроподаване има на територията на общините Ботевград, Елин Пелин, Годеч, Правец, Костинброд. Няма постъпила информация за населени места без достъп до тях. Пътят до с. Гълъбовци е към момента е почистен от преспи и проходим за автомобили и пожарна техника.

Област Варна:

До момента са евакуирани 20 човек, пътували с автомобили и закъсали на пътя над Аксаково. Продължават спасителните действия за останалите 11. По данни до момента 30 населени места са без достъп . По информация на АПИ са затворени пътищата: гр. Аксаково – гр. Добрич, „Аксаковска панорама“ – с. Кичево, общинските пътища на териториите на община Аксаково и община Вълчи дол, където е обявено бедствено положение.

Област Сливен:

Евакуирани са 6-ма, останали в автомобилите си на пътя между селата Стара река и Раково.

Област Русе:

Главните пътни артерии са затворени. В много малки населени места няма ток.

Област Шумен:

Всички пътища на територията на Шуменска област са непроходими.

Област Разград:

Оказано е съдействие на линейка за достигане до 3-ма болни, евакуирани са 9-ма души  от 3 автомобила. Всички пътища са затворени за снегопочистване, затворен е гл. път Е-70 Русе – Шумен /изградени са КПП на РУП /. Обявено е бедствено положение в областта.

Област Шумен

Евакуирани са 9-ма от леки автомобили, всички пътища на територията на Шуменска област са непроходими.

Област Ловеч

Вече са евакуирани бедстващи хора, заседнали с колите си на  прохода Троян – Кърнаре, както и на пътя с. Катунец посока с. Бежаново. Проходът Троян – Кърнаре е затворен за МПС, поради обилен снеговалеж и навявания. Движението по път III-358 Шиково-Рибарица е забранено за МПС, поради обилен снеговалеж.

Област Пловдив

Работи се по снегопочистването на пътя към хижите „Върховръх“ и „Академик“, където в момента има по 35-40 души. В хижите има ток вода и храна.

 Област Добрич

Евакуирани са 9 човека от закъсали автомобили.. Всички пътища в областта са затворени за снегопочистване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK