Зеленски заяви, че Украйна няма да се пречупи и ще изтласка руското зло от своята територия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Той благодари на емира на Катар за подкрепата

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в свое видеообръщение, че Украйна няма да се пречупи, ще устои и ще изтласка руското зло от своята територия, предаде Укринформ.

В своето обръщение Зеленски също така обърна внимание на руската атака срещу депото на "Нова поща" близо до Харков. Той каза, че спасителната операция е приключила и всички пострадали са получили необходимата помощ. Те са общо 17, а шестима души са загинали. Зеленски поднесе съболезнования на семействата и близките на жертвите.

Украинският президент заяви, че Украйна несъмнено ще отговори на Русия за всяка проява на нейния терор, включително за тази атака. По думите му "терористите няма да пречупят украинската воля да браним и да защитаваме собствената си страна и собствената си независимост с всички налични средства".

Според Зеленски Украйна се нуждае от резултати всеки ден – да се удържат руски атаки, да се елиминират окупатори и да се напредва. Той посочи, че това заздравява украинската държава, мотивира света да ѝ помага и доказва, че руският терор не работи.

Украинският президент също така спомена и благодари на военни и подразделения, отличили се в бойните действия през последната седмица.

В края на обръщението си Зеленски каза, че е разговарял с емира на Катар и му е благодарил, наред с други неща, за готовността му да участва в следващата среща за украинската формула за мир, както и за непоколебимата му подкрепа за украинската териториална цялост и суверенитет. По думите му двамата също така са обсъдили посредничеството от страна на Катар за освобождаването на депортирани и пленени украинци.

В заключение украинският президент благодари на всички хора по света, които помагат на Украйна, и на всички хора в страната, които използват всеки ден, за да направят украинския народ по-силен. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK