Стотици хора протестираха в Израел срещу войната в Газа

Снимка: БНР

Протестиращите искат и освобождаване на всички заложници

Стотици хора протестираха в Тел Авив късно снощи срещу продължаващата война на Израел срещу палестинското ислямистко движение "Хамас" в Ивицата Газа, съобщиха израелски медии, цитирани от ДПА.

Според израелския вестник "Аарец" протестиращите са поискали прекратяване на сраженията в палестинския анклав и освобождаване на хората, взети за заложници от "Хамас" при безпрецедентната атака на ислямисткото движение срещу Израел на 7 октомври. Изданието съобщи също, че стотици млади хора, дошли от градове, намиращи се близо до границата на Израел с Ивицата Газа, са протестирали пред израелския парламент в Йерусалим с призив за освобождаване на заложниците.

Войната в Газа започна след атаката на "Хамас" срещу Израел, при която бяха взети повече от 200 заложници.

Общо 105 заложници бяха освободени преди месец по силата на споразумение за временно спиране на огъня. По данни на израелските власти в ивицата Газа все още има около 130 заложници.

В Израел редовно има протести срещу правителството на премиера Бенямин Нетаняху, срещу което се отправят обвинения, че не прави достатъчно за освобождаването на всички заложници, отбелязва ДПА. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK