На благотворителен двубой събират средства за бившия волейболист Бранимир Баев

Снимка: Община Дупница

Баев се бори с тумор в прасеца, като в момента е на лечение в Турция

Благотворителен двубой, на който да се набират средства за бившия волейболист на "Марек Юнион-Ивкони" Бранимир Баев, ще се проведе този петък - 22 септември в спортната зала на града. Денят е почивен, и двубоят ще започне в 15 часа. Един срещу друг ще излязат "Марек Юнион-Ивкони" и ЦСКА, които ще бъдат със специални фланелки, с лика на състезателя в кампанията "Да дарим надежда за живот".

Баев, се бори в момента за живота си, след като му бе открит тумор в прасеца и е на лечение в Турция. Той живее със семейството си в Дупница и работи в голяма фармацевтична компания, бори се вече 2 години с коварната болест, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Община Дупница предостави безвъзмездно залата за провеждане на двубоя, който ще бъде с билети по 15 лева, които да се внесат по сметката на Барни, както е известен младият мъж. Над 120 000 евро са необходими на този етап, за да продължи лечението, като голяма част е вече събрана, но все още недостатъчно, а кампанията продължава.

"Благодарим на ЦСКА и на старши треньора Александър Попов, че се отзова веднага. Пари са нужни във всеки един момент и няма време да се отлага подобен двубой. Затова се спряхме в петък, когато е почивен ден. Двубоят ще започне в 15 часа в спортната зала, за да може 2 часа по-късно феновете да бъдат и на стадион "Бончук", за да подкрепят футболния "Марек". Така че петък е ден за спорт, за благотворителност и за победи на високия дух и непримиримост", призоваха организаторите.

Билети ще се продават на касата на спортната зала в часовете преди срещата. Всеки може да закупи неограничен брой билети. Отделно ще бъде поставена и кутия, в която да се събират средства. Екипите, с които двата отбора ще играят - впоследствие ще бъдат пуснати за продажба през социалните мрежи, като събраните средства отново ще бъдат преведени по сметката на Бранимир Баев за лечението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK