Дългочакан проект: В Банско изграждат Дом на покойника

Снимка: Община Банско

Фирма „ГРАДИВ 77“ ЕООД е спечелила обществената поръчка по критерия за най-ниска цена

В Банско ще бъде изграден Дом на покойника.

За банскалии изграждането на подобен обект е от голямо значение, тъй като такъв проект бе замислян още по време на управлението на кмета Георги Икономов, но така и не се реализира през годините.

След спечелена обществена поръчка от фирма „ГРАДИВ 77“ ЕООД, кметът Стойчо Баненски и управителят на фирмата – изпълнител - Евгени Тодоров, подписаха договор началото на  строително-монтажните и строително-ремонтните дейности.

В проекта се посочва, че фирмата ще извърши „груб строеж” на обекта, който се намира в Гробищния парк в края на града.

Фирмата-изпълнител успешно приключи работа по други социалнозначими проекти на община Банско като санирането и ремонта на здравната служба в Добринище“, който проект е съфинансиран от „Красива България”.

Фирмата е позната за Община Банско и заради извършения от нея ремонт на поликлиниката, отново съфинансиран от „Красива България“.

Очаква се проектът да бъде завършен при подходящи за работа метеорологични условия след не повече 120 календарни дни.

Оттам насетне ръководството на Общината ще прецени дали отново чрез съфинансиране или със собствени средства да доизгради и оборудва Дома, уточниха от пресцентъра за ИНФОМРЕЖА.

Също така е важно да се допълни, че теренът, на които е разположен гробищния парк, е с подпочвени води, което също ще определи дали проектът ще се реализира в срок.

Проектът на сградата е предвиден на един етаж и е съобразен с наличието на съществуващите две канализационни шахти. Главният вход е от запад, като зоната пред входа е обособена като малко площадно пространство. Самото разпределение включва: зала за поклонение и помен, стая за персонал, две стаи на покойника, хладилно помещение, гараж за катафалката със стая за почивка за шофьора, се посочва в договора.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 300 000,00 лв. (триста хиляди лева) без включен ДДС.

„Сключването на договора за Дома на покойника е първа стъпка към изграждане на един необходим и очакван от банскалии обект. Дадох дума да го изградим – ето, вече направихме първата крачка за удовлетворяване на дългосрочни социални нужди на нашите съграждани“, заяви кметът Стойчо Баненски.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK