Областният управител Мария Димова почете паметта на загиналите при защитата на Горна Джумая

Снимка: ОА - Благоевград

Отслужена бе панихида

Днес пред братската могила-костница, намираща се на територията на стария гробищен парк в Благоевград, бе отслужена панихида, бяха изпълнени военен ритуал и ритуал по полагане на венци и цветя.

Областният управител на област Благоевград Мария Димова се поклони пред паметта на десетките хиляди български бойци, загинали по време на Балканската, Първата световна война, в борбите за национално освобождение и обединение, в операциите за поддържане на мира и при изпълнение на воинския дълг в мирно време.

На Архангелова задушница се отдава вечна признателност към загиналите в името на българския народ. По инициатива на Областна администрация -  Благоевград, традицията на Архангелова задушница е възобновена на паметника-костница в града, където са положени тленните останки на безсмъртните 581 офицери и войници, дали живота си в защита на Горна Джумая.

Свещеници от храм „Въведение Богородично“ отслужиха заупокойна молитва, а военнослужещи от Военно формирование 26400 изпълниха военен ритуал. Положен бе венец от областния управител Мария Димова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK