Медали за СК „Евротрамп“-Кюстендил, от турнира „Купа Северна България“

Снимки: СК "Евротрамп"

Кюстендилският клуб по скокове на батут бе представен от 7 талантливи спортисти

На 23.09.2023 г. се проведе официална церемония по откриване на четвъртото издание на Национален турнир "Купа Северна България", проведена в гр. Русе. Състезанието успя да добие голяма популярност сред всички български клубове, т.к. в него взеха участие повече от 120 състезатели.

В турнира, разбира се, участва и кюстендилският клуб по скокове на батут "ЕВРОТРАМП" - Кюстендил, който бе представен от 7 талантливи спортисти. В дисциплината двоен мини батут при момчетата до 8 г - Никита Конишев спечели бронзов медал с 55,10 точки. Стефани Боянова се класира на осма позиция във възрастовата група на десетгодишните момичета, като изпълнението ѝ събра 57.70 точки.

Георги Беловодски остана на пета позиция в своята възрастова група. Александър Илчев , който е дебютант на състезателната арена, събра впечатляващите 47,70 т. Съотборникът му Александър Тренев заслужено спечели 2 място с 56,10 т. в дисциплината при момчетата на 11-12г. Божидара Георгиева в същата възраст, но при момичетата е осма с 57,50 т.

В дисциплината синхрон на голям батут, при 9-10- годишните с 36,90 т. се класираха Георги Беловодски и Александър Илчев. Тяхното забележително представяне заслужи 3 място при синхронните двойки. В следващата възраст, но при момичетата Стефани Боянова и Божидара Георгиева останаха на крачка от почетната стълбичка с четвърта позиция и събрани 42,30 точки.

В последната дисциплина, а именно голям батут - индивидуално, Никита Конишев се класира пети в най-малката възрастова група. В следващата възраст, 9-10- годишни, Георги Беловодски успя да достигне до 4 място, въпреки ожесточената конкуренция в тази група. Александър Илчев остана на девета позиция въ финалното класиране. Съотборникът им Александър Тренев завоюва четвърто място при момчета на 11-12г.

Преди началото на подготвителния сезон за спорта скокове на батут, в Държавния и Международния спортен календар е предвидено провеждане на Световна купа в черноморския град Варна. Състезанието е от изключителна важност не само поради факта, че БФСБ ще бъдат домакини, но и защото се явява квалификационен кръг за Олимпийските игри, които ще се проведат в Париж през 2024 г.

От ръководството на СК "ЕВРОТРАМП" канят всеки, желаещ да практикува спорта скокове на батут да посети залата, намираща се на стадион "Осогово" всеки делничен ден след 17:00 ч. или да се открие официалната страница на клуба в социалните мрежи. Треньори в клуба са Малинка Костова и Десислава Димитрова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK