Медали за състезателите на СК „Евротрамп“ от Държавния турнир „Лилиян Александров“

Снимки: СК "Евротрамп"

Представянето на кюстендилските деца беше повече от достойно

През изминалия уикенд (29-30 април 2023 г.) в Габрово се проведе Второто поредно издание на Държавен турнир "Лилян Александров". Състезанието се отличи с това, че събра рекорден брой участници - в надпреварата се включиха над 170 състезатели в дисциплините скокове на голям батут, синхрон и двоен мини батут.

Участие взеха всички клубове на територията на страната, включително и кюстендилският клуб по скокове на батут – СК „Евротрамп“ – Кюстендил, който се представи с 13 състезатели.

Представянето на кюстендилските деца беше повече от достойно, съобщават от клуба.

Никол Тихомирова получи отличителна награда от организаторите за най-малък и атрактивен участник. Въпреки че Никол е едва на 5 години, тя показва голяма упоритост и постоянство. Треньорите ѝ са на мнение, че успехите ѝ няма да закъснеят.

Никол Николаева пък грабна златния медал на двоен мини батут във възрастовата група на момичетата до 10 г.

При най-малките момчета в индивидуалната дисциплина на голям батут Георги Беловодски се класира на финалния кръг с шесто място, следван от Александър Илчев (7 място) и Георги Панов (10 място). Дебютанти в същата възраст бяха съотборниците им Денислав Драганов и Глеб Киров, които се представиха изключително достойно и показаха силен спортен дух.

Георги Беловодски и Александър Илчев спечелиха бронзов медал в дисциплината батут синхрон. След тях останаха още две синхронни двойки от СК "Евротрамп".

При най-малките момичета на голям батут Стефани Боянова достигна до финал, като зае девето място. Стефани е на 9 години и се наложи тя да се състезава в категория "Жени", поради по-високата възраст на партньорката ѝ Йоана Кръстева. Двете заедно спечелиха бронзов медал при синхронните двойки.

На двоен мини батут Стефания Костова се класира седма, а в следващата възраст Йоана Кръстева остана на крачка от медала с четвърто място.

Кристъл Станкова, която е и член на Националния отбор по скокове на батут, се окичи с бронза във възрастовата група 15-16 годишни.

Треньори на отбора са Малинка Костова и Десислава Димитрова. Председател на клуба и главен съдия на състезанието е Иво Кръстев.

Треньорите на клуба поздравяват състезателите за постигнатите успехи, спортния хъс и отборния дух.

На клуба предстоят тепърва множество състезания, включително Държавното първенство, което ще се проведе в Ямбол през м. юни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK