Медали за „Евротрамп“–Кюстендил, от „Купа Независимост 2022“

Снимки: СК "Евротрамп"

В надпреварата взеха участие над 100 състезатели по скокове на батут

Седмото поредно издание на „Купа Независимост 2022“ се проведе за времето от 8 до 9 октомври в град Габрово. Турнирът традиционно се организира от спортен клуб по скокове на батут „ЕВРОТРАМП“- Кюстендил, и събира стотици почитатели на спорта от цяла България и Европа в родния ни град.

Тази година обаче турнирът се проведе в гр. Габрово, където в надпреварата взеха участие над 100 състезатели по скокове на батут. Съорганизатори на мероприятието бяха КСАБ „Акро- Арт“- Габрово. По изключение тазгодишното издание бе насочено изцяло към най- малките в този спорт, а именно деца до 16-годишна възраст, с цел да се насърчи тяхното развитие и да се съсредоточи вниманието към откриването на нови таланти и бъдещи членове на Националния отбор по батут на РБългария.

СК „ЕВРОТРАМП“ бе не само съорганизатор, но и участник в надпреварата с 10 от своите състезатели, като двама от тях , Рая Михайлова и Теодор Крумов, бяха дебютанти на състезателната арена.

Кюстендилската състезателка Елена Михайлова завоюва бронзов медал при момичетата до 8-годишна възраст на голям батут. Георги Беловодски се нареди втори във финалното класиране при момчетата в същата възраст и дисциплина. В следващата група на голям батут - момичета 9-10- годишни- Божидара Георгиева също спечели бронз. Янислав Фирков се качи на почетната стълбичка с трета позиция при момчетата 13-16- годишни, а Йоана Кръстева завоюва златото при момичетата.

В дисциплината „Синхрон на голям батут“, момичета 13-16 годишни кюстендилският клуб спечели два медала: Стефания Костова заедно със своята партньорка Стефани Боянова бяха безапелационни шампиони и се окичиха със златото. След тях, на второ място, останаха съотборничките им Йоана Кръстева и Божидара Георгиева.

В дисциплината „Двоен мини батут“ състезателите на СК „ЕВРОТРАМП“ спечелиха сребро и бронз във възрастовата група деца до 8г., съответно Георги Беловодски при момчетата и Елена Михайлова при момичетата.

Главен съдия и организатор на турнира е Иво Кръстев, също председател на СК „ЕВРОТРАМП“: „Искам да благодаря на първо място за безценната подкрепа и помощ на колегите ни от гр. Габрово, на всички треньори, състезатели, съдиите и, разбира се, родители, тъй като именно те дават примера на децата и непрестанно ги карат да се развиват.

Поради обективни причини, тазгодишното седмо поредно издание на турнира не се проведе в родния ни град Кюстендил, но това не попречи да съберем отново на едно място толкова много талантливи български деца. Доволен съм от цялостното представяне на кюстендилските деца и съм изключително признателен на треньорите, тъй като те успяха да изградят не само качествени спортисти, но и много сплотен екип, истинско семейство в залата. Спортът е здраве, дисциплина и дава необятни възможности. Каня всеки желаещ да заповяда в залата по скокове на батут на стадион „Осогово“, за да опита от магията на нашия спорт.“

Треньори в СК „ЕВРОТРАМП“ са Малинка Костова и Десислава Димитрова, които за изключително кратък период от време, успяха да подготвят отлично състезателите.

През месец ноември предстои провеждането на Световното първенство по скокове на батут в Зала „Арена София“, като тази година домакин на събитието е Българска федерация скокове на батут.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK