Инвеститори от Благоевград правят фотоволтаична централа

Снимка: google.com/maps

РИОСВ се е произнесъл за промяна предназначението на терена от 54 999 кв. м

Инвеститори от Благоевград правят фотоволтаична централа и изграждат път до нея в местността Герена.

Оценката на РИОСВ е, че проектът няма вероятност да окаже значително отрицателно въздействие върху околната среда и човешкото здраве.

Фотоволтаиците е възможно да причинят много ограничено психосензорно въздействие, което е свързано най-вече с огледалните светлинни ефекти, тоест в даден период от деня има възможност за огледален ефект на фотоволтаичните панели от посока на слънцегреене към с. Зелен дол с попадане на отразена слънчева светлина в жилищната зона. Това следва да се има предвид при избора на посока и места за разполагане на фотоволтаиците, с оглед неговото избягване, отбелязват в доклада си от Инспекцията.

РИОСВ се е произнесла за промяна предназначението на терена от 54 999 кв. м в „от нива“ в „за фотоволтаична централа“ и за 9060 кв. м от „за селскостопански, горски ведомствен път“ в „път с трайна настилка“.

Централата ще се обслужва неприсъствено, а поддръжката на съоръженията ще се извършва периодично от 1-2-ма човека за по няколко час.

Фирма ЕЙ БИ ДИ ЕС ИНВЕСТ ООД е основана на 12 декември 2017 година. Седалището на компанията се намира в гр. Благоевград, а началният внесен капитал е в размер на 505,020 лева.

Фирмата е собственост на Борислав Сивиков и Димитър Байкушев.

Съдружниците са планували изграждането на фотоволтаична централа, складова база, бензиностанция, автосервиз, заведение за хранене, търговски сгради, сгради за битово обслужване, паркинг, къмпинг и сондажен кладенец в местността Герена през 2018, а през 2021 да разширят терена.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//