Кукерската група от Бачево с награда от фестивала "Симитлия - Древната земя на кукерите"

Снимка: Infomreja.bg

Наградата на бачевци бе за постоянство и съхранение на традициите

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев изказва своите поздравления към смесената кукерска група от млади и стари жители на Бачево, която спечели „Награда за постоянство и съхранение на традициите“ от XX юбилейно издание на фестивала за кукерски и маскарадни игри в Симитли – „Симитлия – Древната земя на кукерите“ 2024.

На стадиона в Симитли групата от разложкото село Бачево впечатли над 20-хилядната публика и журито на фестивала с красотата на разложкия чауш, автентични български облекла и ритуала „Престъпулка“, по време на който най-малката участничка Анастасия Колчева си избра микрофон, с който да води ритуалите на своето село, когато порасне.

Сред 45 групи от цялата страна, над 200 бачевци достойно спечелиха поредно отличие от фестивала, допълвайки колекцията от заслужените през 2023 г. награди за „Най-добра хореография“ и „Масово участие“, второ място за гостуваща група през 2018 г. и десетки награди за участие в маскарадни игри.

Община Разлог изразява своята благодарност и признателност към организаторите на фестивала - Община Симитли, с пожелания да пребъде "Симитлия - Древната земя на кукерите".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK