Община Благоевград обяви конкурс за ремонт и поддръжка на улиците

Снимка: Infomreja.bg

Влага над 2 млн. лв. в подобряването й

Нова обществена поръчка за възлагане на ремонт и поддръжка на уличната мрежа на община Благоевград обяви кметът Методи Байкушев.

Поръчката е подготвена поради изчерпване на средствата по сключения на 31 май 2022 г. договор със същия предмет на дейност, в който е уговорен срок на действие 24 месеца от подписването, или до изчерпване на заложените средства.

Средствата за ремонти в малките населени места – 416 666,67 лв. без ДДС, са изчерпани още през октомври 2023 г., от отчетите на фирмата – изпълнител още тогава е било ясно, че скоро ще бъдат изчерпани и средствата за асфалтови настилки – 500 000 лв. без ДДС, което ще постави ръководството на общината в невъзможност да поддържа и ремонтира общинската пътна мрежа. Въпреки това и противно на добрите практики, предходното ръководство не предприема никакви действия за подготовка на нова обществена поръчка.

Така още с встъпването си в длъжност кметът Байкушев бе изправен пред предизвикателството в максимално кратък срок да подготви и да обяви нова обществена поръчка, с която да гарантира нормалното функциониране на уличната мрежа на общината.

Целта, която си поставя Общината, е не само да ремонтира и поддържа, а и да подобри състоянието на пътната инфраструктура в общината, което е сред ключовите приоритети в програмата на кмета.   

Два пъти повече средства – 2 125 млн. лв. без ДДС, ще бъдат вложени през следващите две години за подобряването на асфалтовите настилки и пътищата на земна основа на територията на общината. Обществената поръчка е подготвена на база на обстоен анализ на състоянието на пътната инфраструктура и необходимите мерки и средства за подобряването ѝ, съобщават от Общината.

Обществената поръчка „Ремонт на асфалтови настилки и пътища на земна основа на територията на Община Благоевград“ е с две обособени позиции:

Обособена позиция №1 – „Ремонт на асфалтови настилки и пътища на земна основа в малките населени места“ с максимално допустима стойност 625 000,00 лв. без ДДС;

Обособена позиция №2 – „Ремонт на асфалтови настилки“, с максимално допустима стойност - 1 500 000,00 лв. без ДДС.

Срокът за кандидатстване е до 23:59 на 28.02.2024 г., офертите ще бъдат публично отворени на 29.02.2024 г. в 14:00.

С условията за кандидатстване по обществената поръчка можете да се запознаете на следния линк: https://app.eop.bg/today/353620

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK