Магията и красотата на българския фолклор за 12-та година на „Струма пее“

Снимка: личен архив

За 12- та поредна година фолклорният фестивал “Струма пее” ще даде поле за изява на магията и красотата на българския фолклор. Изпълнители от близо и далеч ще представят своя талант и труд на една сцена по време на  двудневния форум, насрочен за 12-13 август в Невестино.

По традиция фестивалът е посветен на празника на общината Голяма Богородица, чието откриване е на 15-ти август от 13.00 ч. За доброто настроение на жители и гости ще се погрижат Христо Косашки и Биляна, заедно с танцовата им формация. Предвидена е и вечерна заря. Фестивалът е с конкурсен характер, програмата и в двата дни започва в 9. 00 ч. на сцената в парка в Невестино. Участие ще вземат около 250 изпълнители от цялата страна.

Тяхното представяне ще бъде оценявано от компетентно жури в състав-Антоанета Асенова- Данова, експерт по хореография към РУО-София и представител на световната организация по фолклор в България; Петьо Кръстев, директорът на оркестъра на Ансамбъл “Пирин” и Светла Цветкова, преподавател по народно пеене в музикалното училище Любомир Пипков.

Фолклорният фестивал “Струма пее” се провежда под патронажа на кмета на Невестино Димитър Стаменков. Участниците ще се представят в категории - песенно, танцово, инструментално и словесно изкуство, във възрастовите групи до 12, до 18 и над 18 години.  За индивидуалните изпълнители организаторите са предвидили медал и диплом, а за групите - плакет и диплом. Предвидени са и специални награди за най - добрите формации. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK