Световноизвестни китаристи пристигат в Кюстендил

Снимка: НЧ "Братство"

Обявиха програмата на Двадесет и шестия международен конкурс за класическа китара

Читалище „Братство 1869“ – Кюстендил, обявява програмата на Двадесет и шестия международен конкурс за класическа китара, който ще се проведе в периода 6-8 април 2023 г.

Участниците ще бъдат оценявани от едни от най-добрите специалисти в областта на китарното изкуство от България, Франция, Чехия, Сърбия, Украйна, Северна Македония, Косово и др.

Освен конкурса за участниците в програмата са включени майсторски класове и рецитали на едни от най-изтъкнатите китаристи като проф. д-р Владислав Блаха от Чехия, Ерик Франсери – Франция, Александър Хаджи-Джорджевич и Божко Радойкович – Сърбия, доц. д-р Елена Хорошавина – Украйна, и много други.

Международният конкурс за класическа китара се организира ежегодно под патронажа на кмета на Община Кюстендил – г-н Петър Паунов. Художествен директор е г-н Иван Андонов.

Конкурсът е включен в Програмата за закрила на деца с изявени дарби на Министерството на културата, по която се отпускат целева финансова подкрепа и едногодишни стипендии за класираните на първо, второ и трето място участници във втора и трета възрастови групи.

Цялата програма на конкурса можете да видите ТУК

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK