Отваря врати помещението за преповиване и кърмене на бебета в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Община Кюстендил пуска две обществени тоалетни в центъра на града

Отваря врати изграденото преди години помещение за преповиване и кърмене на бебета в Кюстендил, което се намира в непосредствена близост до площад „Велбъжд“ . Това обяви кметът на града инж. Огнян Атанасов. Т.нар. стая за бебета беше изградена след предложение на инж. Атанасов, когато бе общински съветник.

„Помещението вече е ремонтирано и ще работи от 1 май от 8 часа сутринта до 20 часа всеки ден. Услугата е напълно безплатна, а помещението е оборудвано с мивка с топла вода, повивалник за бебета и стол, така че има всичко необходима, за да функционира нормално. Смятам, че жителите на Кюстендил могат да се възползват от помещението за най-малките ни приятели“, обяви кметът.

Община Кюстендил вече е ремонтирала и две съществуващи обществени тоалетни, които не са работили повече от 15 години. Те се намират зад детската площадка на площад „Велбъжд“.

Работното време за тях също е от 8 часа сутринта до 20 часа, а обособените помещения са за мъже и жени.

„От години не е имало обещствена тоалетна в центъра на града, дойде време да бъдат ремонтирани и да има, като държа да отбележа, че на този етап са напълно безплатни. Имаме и служители, които ще подържат хигиената вътре, надяваме се и хората да бъдат отговорни“, каза още инж. Атанасов.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//