Работилница за коледни картички в Дома за възрастни хора в Кюстендил

Снимки: ПМГ - Кюстендил

Ученици от ПМГ украсиха спалните помещения на живеещите в дома с украса, лично закупена от самите тях

По инициатива на госпожа Теодора Крумова от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ – Кюстендил, беше посетен Дома за възрастни хора с физически увреждания „Ильо Войвода“.

В благотворителната инициатива се включиха ученици от УС на ПМГ - от 8 „а“ (Алена Николова, Анастасия Георгиева, Божидар Георгиев, Георги Колев, Деспина Русимова, Магдалена Беловодска, Мария Банова, Йоана Борисова, Миа Димитрова, Кристиян Бачев, Илиян Бачев, Симона Димитрова, Захари Кузманов, Яница Тодорова), 8 г (Зара Павлова), 11 а (Божидара Крумова), 11 г (Виктория Димитрова, Йоана Венева) и 5 б (Алек Минков) клас.

Беше създадена работилница за изработване на коледни картички с лични послания за близките на хората от дома. Учениците украсиха спалните помещения на живеещите в дома с украса, лично закупена от самите тях.

Хората от дома се насладиха на четене на български народни приказки, както и на представление с фокуси.

Учениците подариха на възрастните хора в дома красива картичка, с лично послание и най-важното отделиха от времето си за да бъдат с тях в този ден - това беше техният подарък за предстоящите празници.

Живеещите в дома бяха много щастливи от този благороден жест. Всички ученици от училището получиха ръчно изработени от хората в дома подаръци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK