Разследват умишлено убийство на мъж в „Младост – 3“

Снимка: Infomreja.bg

Инцидентът станал около 18 ч. на 18.06.

Четиридесет и осем годишният Л.Н. е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него умишлено убийство.

Първоначално разследването по образувано досъдебно производство е започнало в Софийска районна прокуратура за склоняване към самоубийство. Инцидентът станал около 18 ч. на 18.06.2020 г., в общо помещение на 13 етаж, в жилищен блок в ж.к. „Младост – 3“ в гр. София.

Материалите по делото са били изпратени и са постъпили по компетентност в Софийска градска прокуратура. Доказателствата, събрани след оглед на местопроизшествие - разпит на установени по делото лица, оглед на труп и изготвените съдебномедицински експертизи, сочат за извършено умишлено убийство. Пострадалият е петдесет и пет годишният Р.В.

От предварителното заключение, направено по резултати на извършената аутопсия, е видно, че смъртта на мъжа е настъпила след нанасяне на удари с ръце в областта на главата и гърдите, притискане с колене в областта на гърдите, довело до механична асфиксия.

Понастоящем обвиняемият Л.Н. е задържан с постановление на прокурор в Софийска градска прокуратура за срок до 72 часа. Изготвено е и е внесено в съда искане за определяне спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои съдът да се произнесе по него в рамките на днешния ден.

За престъплението по чл. 115 от НК се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 20 години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK