Пламен Пенев е починал от задушаване при ареста, показа аутопсията

Снимка: БТА

Петима полицаи притискали мъжа към земята

Павел Пенев е починал от задушаване - това е заключението на съдебните медици направили аутопсията на 58-годишния мъж. Според източници на „По света и у нас“ Пенев е бил притиснат до земята от петима полицаи, пише БНТ.

Записите от бодикамерите на полицаите показват, че една от униформените е държала краката му, а другите четирима са се опитвали да го обездвижат, като са го притиснали силно към земята. Така белите дробове на мъжа дълго време са били силно ограничени, той се е задушил и е починал.

Вчера двама служители от полицията в Стара Загора бяха временно отстранени от длъжност заради преследването, завършило със смъртта на 58-годишния Пламен Пенев.

Семейството на Пламен Пенев все още търси отговор на въпроса какво точно се е случило. Той често посещавал въпросната бензиностанция, където пиел кафе и разхождал кучето си, тъй като живеел на близо. Не бил конфликтна личност, нямал склонност към саморазправа и не носил оръжие.

Междувременно обаче стана ясно, че той е бил принудително настаняван в психиатрия. Оттогава той е работил на специален режим.

Според адвоката на семейството сигналът подаден на 112 трябва да се огласи, за да се разбере истината около случилото се.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK