Гледат записите от изборите в село Поленица

Снимка: Infomreja.bg

Административният съд в Благоевград даде ход на делото за оспорения избор

Административният съд в Благоевград даде ход на делото за оспорения избор на кмет на кметство Поленица, община Сандански.

Съдът откри производството по оспорване истинността на протоколите от секционни избирателни комисии №38 и №39, в които е произведен изборът за кмет на кметство село Поленица, след първия тур от изборите.

По искане на оспорващия изборния резултат, съдът допусна разпит на свидетели за събиране на гласни доказателства за начина, по който е преминал изборният ден. За следващото заседание по делото, насрочено за 13.11.2023 г. от 14:00 часа, съдът задължи, по искане на жалбоподателя, ОИК – Сандански да предостави записите от видонаблюдението в изборните секции в село Поленица.

В открито съдебно заседание, съдът отхвърли искането на жалбоподателя за проверка на избирателните списъци, както и искането за преглед на протоколите и повторно преброяване на бюлетините, тъй като протоколите са подписани без възражения и без особено мнение от състава на секционните комисии.

Административно дело е образувано по жалба на Борислав Борисов, кандидат за кмет на кметство Поленица, с.Поленица, община Сандански от ПП „Български гласъ“, срещу обявяването за кмет на Иван Цветанов. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK