Искат касиране на изборите за съветници в Сандански и за кмет на Поленица

Снимка: Infomreja.bg

В Административния съд в Благоевград са образувани две дела

В Административния съд в Благоевград е образувано дело по жалба на Христо Гушков – представляващ местна коалиция „Бъдеще за родината“ („Български възход“) и Ивайло Янев – представляващ ПП „Евророма“.

С жалбата се оспорва решението на ОИК – Сандански в частта му, в която е определена общинската избирателна квота и са разпределени мандатите за общински съветници между партиите, коалициите и местните коалиции.

Иска се и спиране на изпълнението на решението.

По постъпила жалба от Борислав Борисов, кандидат за кмет на кметство Поленица, с.Поленица, община Сандански от ПП „Български гласъ“, е образувано още едно административно дело.

Жалбоподателят оспорва решението като незаконосъобразно поради противоречие с Конституцията на България и Изборния кодекс. Сочи се за нарушение, ограничението за гласуване само с хартиени бюлетини. Наведени са и доводи, че оспореното решение е основано на представени от секционните избирателни комисии протоколи с неверни и неистински данни.  

Иска се и спиране на изпълнението на решението, с което е обявен за избран за кмет на кметство Поленица, село Поленица - Иван Цветанов. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK