Кметът Методи Байкушев с плакет от Българската федерация по ММА

Снимка: Община Благоевград

Над 400 състезатели в оспорвани битки за медали и квоти на Държавното първенство в Благоевград

Кметът на Благоевград Методи Байкушев получи плакет от Българската федерация по ММА. Той бе връчен на официална церемония в зала „Скаптопара“ днес от председателя на Федерацията Станислав Недков, който благодари за подкрепата на Общината при организиране на Държавното първенство по ММА, което се проведе в два поредни дни в областния център.

„За мен е голямо удоволствие да ви посрещнем тук днес. Популярността на вашия спорт носи голяма отговорност към обществото, затова от вашите действия и от вашите думи зависи каква ще бъде неговата слава. Пожелавам ви от сърце ММА спортът да се прочуе в цяла България с това, че него го уважават благородници, защото състезателите използват своите сили и умения да бъдат защитници на обществото, да бъдат хора, които се борят за справедливост и застават на страната на слабите, когато има нужда. Пожелавам ви да покажете най-доброто от себе си и да постигнете всичко това, за което сте тренирали. На добър час!“, така кметът Методи Байкушев приветства участниците в турнира и неговите организатори. 

В престижния спортен форум участие взеха над 30 отбора от цялата страна, а най-добрите ММА бойци във всички възрастови групи спечелиха медали.

Освен държавните шампиони в отделните групи, по време на първенството ще бъдат определени и националните състезатели, които тази година ще вземат участие в Европейското първенство в Бирмингам, Англия, както и на Балканското първенство във Велико Търново и на Световно първенство в Абу Даби, ОАЕ.

Турнирът в зала „Скаптопара“ се организира от Българската федерация по ММА, със съдействието на Община Благоевград и СК „Ипон – Зенит“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK