Кметът на Якоруда е намерен мъртъв в колата си

Снимка: Infomreja.bg

Сигнал е подаден около 16.30 ч. днес

Кметът на Якоруда е намерен мъртъв колата си.

Сигнал е подаден около 16.30 ч. днес, научи ИНФОМРЕЖА от свои източници.

Тялото на Нуредин Кафелов е намерено в местността Трещеник с огнестрелна рана в главата, потвърдиха за медията ни от МВР.

Изясняват се всички факти и обстоятелства, уведомена е прокуратурата.

Разследващи, включително оперативна група от София, пътуват към мястото. Версиите са две - убийство или самоубийство.

По данни на МВР Нуредин Кафелов притежава разрешителни за късоцевно и дългоцевно оръжие.

Нуредин Кафелов е роден на 1 януари 1958 г. Завършва Университета за национално и световно стопанство със специалност "Организация на производството и управление в промишлеността" и Университета по архитектура, строителство и геодезия със специалност "Промишлено и гражданско строителство".

Защитава магистърска степен в двата университета.

Работи в данъчната администрация и в банковия сектор, като е достигал до длъжността директор на регионален клон на Банка ДСК.

 Нуредин Кафелов управлява общината от 1999 г. като кмет от ДПС. Бил е и член на Комисията по финансов надзор. Женен е, има две деца.

През лятото на 2022 г. КПКОНПИ започна разследване срещу якорудския кмет по сигнал, че негови близки от години снабдяват сградата на администрацията, селските кметства, детските градини, училищата и Дневния център за деца с увреждания с интернет, перилни, почистващи и дезинфекционни препарати. Поръчките се правят, без да се обявяват предварително процедури по ЗОП, и всяка от тях може да бъде установена чрез изискване на фактурите между община Якоруда и двете фирми, чрез които родителите на кметската съпруга осъществяват дейността. Сигналът е регистриран на 18 юни в Комисията за конфликт на интереси.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK