Постоянен арест за двамата обвиняеми, убили и укрили труп на мъж в София

Снимка: Infomreja.bg

Досъдебното производство е образувано на 5 януари в условията на неотложност

По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.К. и П.А., обвинени за това, че на 04.01.2024 г. в гр. София в съучастие като извършители умишлено са умъртвили К.Р. чрез произвеждане на изстрел с огнестрелно оръжие, като убийството е извършено предумишлено - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 9, вр. чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

Досъдебното производство е образувано на 05.01.2024 г. в условията на неотложност след подаден сигнал за това, че К.Р. не може да бъде открит от своите близки. Разследването се провежда от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

А.К. и П.К. бяха привлечени за отвличане и предумишлено убийство на К.Р. С постановление на наблюдаващия прокурор в СГП двамата обвиняеми бяха задържани за срок до 72 часа и на 08.01.2024 г. беше внесено искане в СГС за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение задържане под стража.

Съдът сподели доводите на прокурора, че са налице достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение за авторството на престъплението, за което са привлечени обвиняемите. Съдът прие, че е налице и реална опасност от укриване и от извършване на друго престъпление, поради което определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение.  

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK